Нови данни от проведено проучване недвусмислено сочат, че около 50% от

...
Нови данни от проведено проучване недвусмислено сочат, че около 50% от
Коментари Харесай

Жените във Великобритания се страхуват да излизат навън по тъмно

Нови данни от извършено изследване недвусмислено сочат, че към 50% от дамите във Англия не се усещат в сигурност да се разхождат сами по мрачно, без значение дали става въпрос за шумно публично място, или тиха улица, покрай дома. Според Националната статистическа работа в страната, към 49% от дамите споделят, че се усещат несигурни да се разхождат сами късно вечер даже на оживено място, като да вземем за пример основна улица или жп гара.

За съпоставяне, един на всеки пет мъже (19%) декларира, че също се усеща нерешителен, когато е самичък в региона на оживено място, а навън е мрачно. Мащабното изследване измежду респонденти на възраст 16 и повече години във Англия е първото, в което Националната работа се допитва до хората за сигурността, до момента в който се придвижват сами на разнообразни публични места. Проучването открива, че четири от пет дами (81%) и 39% от мъжете се усещат застрашени, до момента в който се разхождат в късните часове в паркове или други открити пространства.

Около една трета от дамите и 19% от мъжете оповестяват, че са изпитали най-малко една форма на тормоз през последните 12 месеца. „ Има някои ясни констатации, които можем да откроим: и мъжете, и дамите се усещат застрашени в известна степен, при жените обаче това е доста по-осезаемо “, казва Ник Стрийп, началник на отдела за статистика на закононарушенията.

„ Наблюдаваме обстановки, при които по-младите дами непрестанно трансформират държанието си, в опит да избегнат полова обективизация или евентуално нахлуване ", споделя Клер Барнет, член на организацията ООН-Жени във Англия.

Друго изследване от тази година показва дълбоката липса на религия в способността на управляващите на Обединеното кралство да се оправят със половия тормоз. А този печален факт води със себе си голям % жертви на принуждение, които избират да не съобщят за случилото се, като 45 % споделят, че даже да го сторят, това няма да промени нищо.

Коренът, който би трябвало да бъде отхвърлен, се състои в визията, че е обикновено дамите да бъдат подлагани на непрекъсната сексуализация и са длъжни да търпят всичко покорно. Само когато тематиката бъде повдигната и залегне като важен въпрос в политиката и медиите, тогава би било допустимо да се очертае път към действителната смяна.

 
Как да разпознаем " гаслайтинга “ – подлия капан на домашния принудител
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР